Velkommen på Kroen Endelave
På Kroen Endelave er der rum til alle. Smag, kvalitet, stemning, liv og rummelighed er nøgleord for os. Et sted der er helt sit eget, for dét er essensen af ø. Øer er bare lidt lidt anderledes end den daglige tummerum på fastlandet.
Vi serverer hjemmelavet mad, saucer, dressinger og vores kød er dansk, fra gårde med fokus på velfærd. Vi mener, at det er det bedste for smagen, dyrene og klimaet. Ø-DNA'et vil vi ikke gå på kompromis med. Vi tilbyder et nøje udvalg af håndlavede vine fra små, europæiske vinhuse, alle valgt for deres kvalitet og unikke karakter.
Velkommen på Kroen anno 2024!
Ø-hilsner
Holdet på Kroen
Historien om kroen
Kroens bygninger stammer fra 1840'erne, her blev Mary Christensens hus, hvor den nuværende krostue er, opført. Restaurationslokalet blev drevet som købmandsforretning fra omkring 1900 af Frands Eskildsen og sønnen Hans Carl Jørgen Eskildsen fortsætter driften.
De to huse lægges sammen omkring 1975 og i midten af 00'erne står Kroen til forfald og opkøbes og istandsættes af Endelave ApS, et lokalt folkeanpartsselskab. Herefter genåbner Endelave Kro og Gæstgiveri, som fremover forpagtes af flere forskellige forpagtere.
Visionen om Kroen Endelave
Der er gået en del år siden Kroen sidst blev instandsat, og de seneste års forpagtere har haft svære vilkår med et hus, der i den grad trængte til renovering og modernisering. I starten af 2024 solgte folkeanpartsselskabet andelene til Michael Mortensen, som har en drøm om at skabe et dynamisk samlingssted for øen og dens besøgende.