Et sted man har lyst til at sejle efter

Vi gør vores bedste for at skabe en hyggelig, rummelig og nærværende stemning. Kroen Endelave skal være et sted man har lyst til at sejle efter. Her skal man spise og sove godt - man skal kunne være sig selv.  

Et sted man har lyst til at sejle efter

Vi gør vores bedste for at skabe en hyggelig, rummelig og nærværende stemning. Kroen Endelave skal være et sted man har lyst til at sejle efter. Her skal man spise og sove godt - man skal kunne være sig selv.  

Et sted man har lyst til at sejle efter

Vi gør vores bedste for at skabe en hyggelig, rummelig og nærværende stemning. Kroen Endelave skal være et sted man har lyst til at sejle efter. Her skal man spise og sove godt - man skal kunne være sig selv.  

Velkommen på Kroen Endelave 

På Kroen Endelave er der rum til alle. Smag, kvalitet, stemning, liv og rummelighed er nøgleord for os. Et sted der er helt sit eget, for dét er essensen af ø. Øer er bare lidt lidt anderledes end den daglige tummerum på fastlandet.

Vi serverer hjemmelavet mad, saucer, dressinger og vores kød er dansk, fra gårde med fokus på velfærd. Vi mener, at det er det bedste for smagen, dyrene og klimaet. Grøntsagerne er fra Tunø, da vi desværre ikke kan få dem fra Endelave, men ø-DNA'et vil vi ikke gå på kompromis med. Husets vin henter vi ved dygtige vinbønder i Mosel, men vi har også vin fra resten af verdenshjørnerne - her finder du noget for enhver smag.

Velkommen på Kroen anno 2024!

Ø-hilsner

Holdet på Kroen

 

Historien om kroen 

Kroens bygninger stammer fra 1840'erne, her blev Mary Christensens hus, hvor den nuværende krostue er, opført. Restaurationslokalet blev drevet som købmandsforretning fra omkring 1900 af Frands Eskildsen og sønnen Hans Carl Jørgen Eskildsen fortsætter driften.

De to huse lægges sammen omkring 1975 og i midten af 00'erne står Kroen til forfald og opkøbes og istandsættes af Endelave ApS, et lokalt folkeanpartsselskab. Herefter genåbner Endelave Kro og Gæstgiveri, som fremover forpagtes af flere forskellige forpagtere. 

Visionen om Kroen Endelave 

Der er gået en del år siden Kroen sidst blev instandsat, og de seneste års forpagtere har haft svære vilkår med et hus, der i den grad trængte til renovering og modernisering. I starten af 2024 solgte folkeanpartsselskabet andelene til Michael Mortensen, som har en drøm om at skabe et dynamisk samlingssted for øen og dens besøgende.

Michael indgår et samarbejde med Tim Grønbech, som ejer badehotellet Mejeriet Tunø, fordi han kender til udfordringerne forbundet med restauration- og hoteldrift på en lille ø.

Visionen for Kroen Endelave er, at samarbejdet mellem de to øer kan skabe forretningsmæssige synergier. En sammenhæng, som vil være grundlaget for at balancere de vilkår, de små øer kæmper med i dagens Danmark; faldende befolkningstal og stigende aldersgennemsnit. Vilkår, der fjerner grundlaget for øens erhverv, udviklingen og hermed begrænses tilbudene for øens besøgende. 

Vi drømmer derfor om at sammenhængen, og det stærkere grundlag gennem samarbejde, kan bidrage positivt til småøernes fremdrift og udvikling.

Vi starter i det østjyske øhav med Endelave og Tunø.